Είναι ένα Newfoundland ένας καλός οικογενειακός σκύλος;

Οι Newfies, ή Newfoundlands, λατρεύονται για το τεράστιο μέγεθος, την αφοσιωμένη φύση τους και την ευγενική τους διάθεση. Αυτά τα «σκυλιά νταντά», που συχνά παρουσιάζονται ως ευγενικοί προστάτες, έχουν κερδίσει τους ανθρώπους για γενιές. Είναι όμως αυτοί οι τύποι γίγαντες κατάλληλοι για να μεγαλώσουν μια οικογένεια; Ας εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εισαγωγής της Newfoundland στο σπίτι σας.

Μέρος Αξιολάτρευτο ενός Newfoundland

Ευγενικοί γίγαντες: Οι Newfoundlands είναι γνωστές για τις υποχωρητικές και αγαπησιάρικες προσωπικότητες τους. Έχουν κερδίσει το όνομα «σκύλος παραμάνας» λόγω της γαλήνιας διάθεσής τους, που τους κάνει εξαιρετικούς συμπαίκτες για τα παιδιά.

Προστατευτικά ένστικτα: Αυτοί οι αφοσιωμένοι φίλοι έχουν μια έμφυτη ανάγκη να κρατούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα ασφαλή. Το μέγεθος και η πίστη τους βοηθούν στην αποτροπή πιθανών κινδύνων, παρόλο που δεν είναι σκύλοι φύλακες.

Λάτρεις του νερού: Οι Newfoundlands είναι έμφυτοι κολυμβητές που εκτράφηκαν για εργασία στο νερό. Θα χαρούν να σας συνοδεύσουν σε μια χαλαρή μέρα στην παραλία ή για μπάνιο στην πισίνα.

Ευέλικτοι φίλοι: Τα Newfies μπορούν να ζουν ευτυχισμένα σε διάφορα περιβάλλοντα, από μεγάλα σπίτια με αυλές έως διαμερίσματα με καθορισμένους χώρους παιχνιδιού. Μπορούν να προσαρμοστούν αποτελεσματικά εφόσον ικανοποιούνται οι απαιτήσεις τους για δραστηριότητα.

Simple to Train: Οι Newfoundlands είναι πρόθυμοι να ευχαριστήσουν και, ως επί το πλείστον, αντιδρούν καλά στη θετική προπόνηση ενίσχυσης, παρά το μικρό τους ανάστημα. Η καλή συμπεριφορά διαμορφώνεται από την πρώιμη κοινωνικοποίηση και την εκπαίδευση.

Πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν φέρετε ένα Newfie στο σπίτι

Image Credit Goes To Freepik.com

Το μέγεθος έχει σημασία: Ένα ώριμο Newfoundland μπορεί να ζυγίζει έως και 150 κιλά, επομένως χρειάζονται πολύ χώρο για να περιπλανηθούν. Το τεράστιο μέγεθός τους μπορεί να τους αναγκάσει να ανατραπούν ακούσια πάνω από μικροσκοπικά παιδιά ή αντικείμενα.

Απαιτήσεις περιποίησης: Για να αποφύγετε το ψάθα, το παχύ διπλό τρίχωμα τους πρέπει να βουρτσίζεται συχνά. Ετοιμαστείτε για μεγάλη απολέπιση, ιδιαίτερα σε περίπτωση εποχιακών φουσκωμάτων.

Παράγοντας: Οι άνθρωποι από τη Νέα Γη είναι γνωστό ότι σιελούν πολύ. Αυτή η φυλή μπορεί να μην είναι κατάλληλη για το νοικοκυριό σας, αν βρίσκετε ενοχλητικό το σάλιο.

Απαιτήσεις άσκησης: Τα Newfoundlands δεν χρειάζονται πολλή ενέργεια, αλλά πρέπει να παίζουν και να κάνουν τακτικές βόλτες για να παραμείνουν καλά σωματικά και ψυχικά.

Πιθανά προβλήματα υγείας: Τα Newfoundlands, όπως πολλές μεγάλες ράτσες, μπορεί να είναι ευαίσθητα σε δυσπλασία του αγκώνα, δυσπλασία ισχίου και αρκετούς τύπους καρκίνου. Οι τακτικές κτηνιατρικές εξετάσεις και η υπεύθυνη αναπαραγωγή είναι ζωτικής σημασίας.

Διαχείριση μιας Νέας Γης με οικογένεια: Επίτευξη επιτυχίας

Εάν επιλέξετε μια Newfoundland ως την ιδανική φυλή για την οικογένειά σας, οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε σε αρμονία μαζί τους:

Πρώιμη κοινωνικοποίηση: Από μικρή ηλικία, παρουσιάστε το κουτάβι Newfie σας σε ανθρώπους, τοποθεσίες και άλλα ζώα. Αυτό βοηθά στην αποτροπή της δειλίας ή της εχθρότητας.

Το κρίσιμο πράγμα είναι η επίβλεψη: Αν και είναι μαλακά, το παιχνίδι με μικρά παιδιά απαιτεί παρακολούθηση λόγω του μεγέθους τους για να αποφευχθούν ακούσια χτυπήματα ή χτυπήματα.

Άσκηση οικοδόμησης σεβασμού: Διδάξτε τον σκύλο σας από τη Νέα Γη τις βασικές αρχές του να κάθεται, να μένει και να έρχεται. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η καλύτερη διαχείριση και ένας καλοσυνάτος σύντροφος.

Δραστήριος τρόπος ζωής: Πάρτε μαζί σας τη Νέα Γη σε ραντεβού, περιπάτους και πεζοπορίες με την οικογένειά σας. Ως αποτέλεσμα παραμένουν γνωστικά και σωματικά διεγερμένα.

Πρόγραμμα περιποίησης: Για να ελέγξετε τα πυκνά μαλλιά τους και να μειώσετε την πτώση, ορίστε ένα κανονικό πρόγραμμα βουρτσίσματος.

Προετοιμαστείτε για το Drool: Έχετε άφθονες πετσέτες διαθέσιμες για εκείνες τις στιγμές έντονου πόθου. Επιπλέον, οι σαλιάρες με τα σάλια είναι χρήσιμες.

Άλλες επιλογές για σκέψη

Ακολουθούν άλλες ράτσες που πρέπει να εξετάσετε εάν σας αρέσει το πνεύμα της Νέας Γης, αλλά ανησυχείτε για το μέγεθός τους ή τις απαιτήσεις περιποίησης:

Landseer: Το Landseer φέρει ένα εντυπωσιακό ασπρόμαυρο παλτό και είναι κάπως μικρότερο από το Newfoundland.

Γκόλντεν Ριτρίβερ: Αυτοί οι ασυνήθιστοι, ενεργητικοί κυνόδοντες είναι γνωστοί για την ικανότητά τους να εκπαιδεύονται και να αγαπούν τα μικρά παιδιά.

Bernese Mountain Dog: Το Bernese Mountain Dog είναι ένας ήρεμος και φιλικός γίγαντας που του αρέσουν επίσης οι οικογενειακές δραστηριότητες.

Τελική ετυμηγορία

Τα Newfoundlands παρέχουν απαλή στοργή, πίστη και παρέα, καθιστώντας τα εξαιρετικά οικογενειακά σκυλιά. Αλλά πρέπει να εξετάζονται προσεκτικά λόγω του μεγέθους τους, των απαιτήσεων περιποίησης και πιθανών προβλημάτων υγείας. Το ευγενικό μεγάλο πνεύμα μιας Νέας Γης μπορεί να βελτιώσει τη ζωή της οικογένειάς σας, εάν μπορείτε να της δώσετε αρκετό χώρο, συνεπή εκπαίδευση και συχνή άσκηση. Να θυμάστε ότι είναι απαραίτητο να έχετε υπεύθυνα κατοικίδια. Κάντε πολλή έρευνα για τη φυλή, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να καλύψετε τις απαιτήσεις της και υποδεχτείτε το νέο σας κατοικίδιο με ανοιχτές αγκάλες!

FAQS

Ταιριάζουν οι νέοι στα Newfoundlands;

Ναι, τα Newfoundlands είναι γενικά υπέροχα οικογενειακά κατοικίδια! Το ονομάζουν “νάνι σκυλάκι” λόγω της ευγενικής και γαλήνιας διάθεσής τους. Όμως, λόγω του μεγέθους τους, η επίβλεψη των ενηλίκων είναι απαραίτητη όταν παίζετε με μικρά παιδιά για να αποτρέψετε ακούσια χτυπήματα ή χτυπήματα.

Σε ποιο βαθμό η Newfoundland απαιτεί άσκηση;

Τα Newfoundlands δεν είναι ιδιαίτερα δραστήρια, αλλά πρέπει να ασκούνται καθημερινά για να είναι ευτυχισμένα και υγιή. Ο χρόνος παιχνιδιού, οι βόλτες, ακόμη και οι συνεδρίες κολύμβησης είναι εξαιρετικά μέσα για τη διατήρηση της σωματικής και πνευματικής τους τόνωσης.

Πρέπει τα Newfoundlands να περιποιούνται εκτενώς;

Λόγω της πυκνής διπλής επίστρωσής τους, τα Newfoundlands πρέπει να βουρτσίζονται συχνά για να αποφευχθεί το ψάθα. Αναμένεται σημαντική αποβολή, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια περιοδικών εκρήξεων τριχώματος. Ένα Newfoundland μπορεί να μην είναι η ιδανική επιλογή εάν δεν είστε έτοιμοι για τακτικό βούρτσισμα και σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα.

Ποια θέματα υγείας μπορεί να επηρεάσουν τους Newfoundlands;

Οι Newfoundlands είναι επιρρεπείς σε δυσπλασία του αγκώνα, δυσπλασία ισχίου και ορισμένους τύπους καρκίνου, όπως και πολλές άλλες μεγαλόσωμες ράτσες. Για να διατηρηθούν υγιή και χαρούμενα απαιτούνται υπεύθυνες μέθοδοι αναπαραγωγής και συνήθεις κτηνιατρικές εξετάσεις.

Για περισσότερα: Φυλή σκύλων Dachshund στην Ελλάδα 2024

Η Ελλάδα έχει περιορισμούς στις ράτσες σκύλων το 2024;

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top