Η Ελλάδα έχει περιορισμούς στις ράτσες σκύλων το 2024;

Η Ελλάδα, η χώρα των παραλιών που κόβουν την ανάσα και των παλιών ιστοριών, είναι ο παράδεισος των κυνόφιλων. Αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη θέση της Ελλάδας για τις ράτσες σκύλων προτού ετοιμάσετε τις αποσκευές του κατοικίδιου ζώου σας για διακοπές στη Μεσόγειο.

Τα καλά νέα: Κυρίως μέθοδος ανεξάρτητη από τη φυλή

Η Ελλάδα δεν έχει επίσημο κατάλογο φυλών σκύλων που απαγορεύονται από το 2024, σε αντίθεση με ορισμένα έθνη που έχουν αυστηρές απαγορεύσεις φυλών. Αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα σκυλιά, ανεξαρτήτως ράτσας, είναι αποδεκτά εφόσον συμμορφώνονται με τους βασικούς νόμους εισαγωγής κατοικίδιων στην Ελλάδα.

Σύντροφοι Ζώων, Χαιρετίσματα από το Εξωτερικό!

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε για να εξασφαλίσετε μια απρόσκοπτη είσοδο με τον σκύλο σας είναι τα εξής:

Microchip Mania: Βεβαιωθείτε ότι το μικροτσίπ του σκύλου σας συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις ISO (11784/11785). Αυτό το μικροτσίπ είναι βασικό συστατικό της αναγνώρισης.

Διακοπές με εμβόλια: Απαιτείται τρέχον εμβόλιο κατά της λύσσας. Μπορεί να χρειαστεί να υποβληθείτε σε περαιτέρω έλεγχο του τίτλου αίματος, ανάλογα με τον τόπο καταγωγής σας.

Το διαβατήριο κατοικίδιων ζώων: Ο σκύλος σας πρέπει να έχει έγκυρο διαβατήριο κατοικίδιων της ΕΕ για να ταξιδέψει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Αυτό το διαβατήριο περιέχει πληροφορίες για το μικροτσίπ του σκύλου σας, το ιστορικό εμβολιασμών και τυχόν τρέχοντα ιατρικά ζητήματα.

Αρμονία πιστοποιητικών υγείας: Ένα κτηνιατρικό υγειονομικό πιστοποιητικό που παρέχεται από πιστοποιημένο κτηνίατρο είναι απαραίτητο όταν ταξιδεύετε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η γραφική εργασία πιστοποιεί την υγεία και τη συμμόρφωση του σκύλου σας με τους νόμους περί εισαγωγών.

Σημαντικές προειδοποιήσεις: Πιθανοί τοπικοί περιορισμοί

Αν και δεν υπάρχει εθνικός περιορισμός φυλής στην Ελλάδα, ορισμένα ιδιωτικά ιδρύματα ή δήμοι μπορεί να έχουν τους δικούς τους κανόνες για συγκεκριμένες ράτσες. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν εκπλήξεις, είναι καλή ιδέα να επαληθεύσετε εκ των προτέρων τον προορισμό σας (πόλη, νησί ή ενοικιαζόμενο ακίνητο).

Οι συνέπειες των πρώην απαγορευμένων φυλών

Η Ελλάδα κάποτε απαγόρευσε πολλά είδη που θεωρούνταν επικίνδυνα. Ράτσες συμπεριλαμβανομένων των Pit Bull Terrier, Rottweilers, American Staffordshire Terrier, Staffordshire Bull Terrier, Akitas και Tosa Inus ήταν μεταξύ αυτών. Ακόμη και όταν η επίσημη απαγόρευση έχει καταργηθεί, μπορεί να υπάρχει ακόμα κάποιο στίγμα που σχετίζεται με ορισμένες φυλές ή περιορισμούς ιδιωτικής ιδιοκτησίας.

Το να είσαι υπεύθυνος ιδιοκτήτης είναι απαραίτητο

Όπως οπουδήποτε αλλού, η καλή διαχείριση κατοικίδιων ζώων είναι ζωτικής σημασίας στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως φυλής. Αυτά είναι σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου:

Κανόνες περίπολου και λουριών κακών: Στα περισσότερα πολυσύχναστα μέρη, ισχύουν οι κανόνες για το λουρί. Ποτέ μην πηγαίνετε χωρίς σακούλες με κακάο και πετάτε τα απορρίμματα σωστά.

Βάλτε ρύγχος σε ορισμένες περιπτώσεις: Ακόμη και για ράτσες που δεν απαγορεύονται, μπορεί να απαιτούνται φίμωτρα σε πολυσύχναστες καταστάσεις ή σε δημόσια συγκοινωνία.

Σεβασμός των τοπικών εθίμων: Δώστε προσοχή στην τοπική εθιμοτυπία και έθιμα. Ελέγξτε την ειδοποίηση ή κάντε μια ευγενική ερώτηση πριν μπείτε σε οποιοδήποτε εστιατόριο ή κατάστημα, καθώς ορισμένοι ενδέχεται να μην αφήνουν σκύλους να μπουν μέσα.

Εναλλακτικές λύσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη: Διάσωση και υιοθεσία

Εάν είστε πρόθυμοι να δεχτείτε ένα κατοικίδιο ζώο χωρίς οικογενειακό ιστορικό, μπορείτε να επιλέξετε να υιοθετήσετε έναν σκύλο από μια ελληνική διάσωση. Υπέροχα μικτά σκυλιά ακόμα και καθαρόαιμοι κυνόδοντες φυλάσσονται σε πολλά καταφύγια ενώ αναζητούν μόνιμες κατοικίες.

συμπέρασμα

Αν και οι περισσότερες ράτσες σκύλων βρίσκουν την Ελλάδα ως ένα φιλικό μέρος για να ζήσουν, ο προσεκτικός σχεδιασμός και η έρευνα είναι απαραίτητες. Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας πληροί τα πρότυπα εισόδου, αναζητήστε τυχόν τοπικούς περιορισμούς και δώστε υψηλή προτεραιότητα στη σωστή διατήρηση κατοικίδιων ζώων. Εσείς και ο γούνινος ταξιδιώτης σας μπορείτε να κάνετε εκπληκτικές περιπέτειες στη χώρα του ηλιακού φωτός και των θεών με λίγη προετοιμασία. Θυμηθείτε ότι όλοι έχουν ένα ωραίο ταξίδι όταν ο σκύλος τους είναι ευχαριστημένος!

FAQS

Υπάρχουν περιορισμοί στη ράτσα σκύλων στην Ελλάδα;

Πράγματι, υπάρχουν περιορισμοί για τη φυλή στην Ελλάδα. Λόγω του μεγέθους τους ή της καταγωγής τους ως μαχητικά σκυλιά, ορισμένες ράτσες θεωρούνται πιθανώς επικίνδυνες.

Ποιες ράτσες σκύλων απαγορεύονται στην Ελλάδα;

Οι πιο συχνά απαγορευμένες φυλές της Ελλάδας είναι οι εξής:
Πιτ Μπουλ Τεριέ
Bull Terrier από το Staffordshire
Ροτβάιλερ
Το Akita Inu
English Bull Terrier Tosa Inu

Μπορώ να φέρω τον σκύλο μου στην Ελλάδα αν είναι απαγορευμένη ράτσα;

Δυστυχώς, δεν συνιστάται να πάτε στην Ελλάδα με σκύλο απαγορευμένης ράτσας. Για τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες και νόμους, είναι προτιμότερο να επικοινωνήσετε με το ελληνικό προξενείο ή την πρεσβεία στη χώρα διαμονής σας.

Για περισσότερα: Έχουν εξαφανιστεί οι ράτσες σκύλων Molossus;

Φυλή σκύλων Dachshund στην Ελλάδα 2024

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top