Οι καλύτερες επιλογές τροφής για σκύλους για γαλλικά μπουλντόγκ στην Ελλάδα 2024

Image Credit Goes To Freepik.com

Λόγω της ελκυστικής συμπεριφοράς και των χαρακτηριστικών αυτιών της νυχτερίδας, τα γαλλικά μπουλντόγκ έχουν κερδίσει δημοτικότητα ως κατοικίδια σε όλο τον κόσμο. Ακόμη και στην Ελλάδα, μια χώρα με αφθονία σε κορυφαία, φρέσκα φαγητά, η εύρεση του ιδανικού γεύματος για το γαλλικό σας μπορεί να είναι τρομακτικό. Αυτό το άρθρο εξετάζει τις κορυφαίες επιλογές τροφής για σκύλους για γαλλικά μπουλντόγκ στην Ελλάδα (2024), λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις τους και την προσβασιμότητα σε επιλογές. 

Γνωρίζοντας τι χρειάζεται να φάει η Γαλλίδα σας

Με τις γοητευτικές ρυτίδες και τις ζωηρές τους διαθέσεις, τα γαλλικά μπουλντόγκ έχουν κερδίσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Όμως, παρά τις αξιαγάπητες ιδιότητές τους, έχουν μοναδικές διατροφικές απαιτήσεις που τους ξεχωρίζουν από άλλες ράτσες. Η γνώση των ειδικών διατροφικών αναγκών του Frenchie σας είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της επιτυχίας τους. Παρακάτω είναι μια περίληψη σημαντικών πραγμάτων που πρέπει να σκεφτείτε: 

1. Βραχυκεφαλική φυλή: 

Κοντύτερο ρύγχος: Το κοντό ρύγχος των γαλλικών μπουλντόγκ και άλλων βραχυκεφαλικών φυλών μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για την αναπνοή και την υπερθέρμανση. Αυτό επηρεάζει την ικανότητά τους να καταναλώνουν και να επεξεργάζονται τρόφιμα. Σκέψεις για το Kibble: Επιλέξτε μικρές κροκέτες που μασούνται και καταπίνονται εύκολα. Μεγαλύτερα κομμάτια κροκέτας μπορεί να είναι δύσκολο για το γαλλικό σας να τα χειριστεί ή να μυρίσει το δρόμο τους.

 2. Εύκολα αλλεργικά: 

Τροφικές ευαισθησίες: Ο ερεθισμός του δέρματος, τα εντερικά προβλήματα και οι συχνές μολύνσεις του αυτιού είναι μερικά από τα συμπτώματα της τροφικής ευαισθησίας που αντιμετωπίζουν πολλά γαλλικά μπουλντόγκ. Δίαιτες με λίγα συστατικά: Λάβετε υπόψη δίαιτες με λίγα συστατικά ή φόρμουλες για ευαίσθητα στομάχια. Αυτά συχνά περιλαμβάνουν λιγότερα συστατικά, γεγονός που μειώνει την πιθανότητα πρόκλησης αλλεργιών. Δείτε τον κτηνίατρό σας: Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για τις μοναδικές απαιτήσεις του Frenchie σας. Για να βρουν πιθανούς παράγοντες ενεργοποίησης, μπορούν να προτείνουν δοκιμές αλλεργίας ή δοκιμές εξάλειψης. 

3. Έλεγχος βάρους:

Αγάπη για το φαγητό: Παρά το μικρό τους ανάστημα που τα κάνει επιρρεπή στην παχυσαρκία, τα γαλλικά μπουλντόγκ είναι γνωστά για την αγάπη τους για το φαγητό. Προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της δυσφορίας στις αρθρώσεις και των δυσκολιών στην αναπνοή μπορεί να προκύψουν από αυτό. Μέτρια περιεκτικότητα σε θερμίδες: Για να ενθαρρύνετε την καλή διαχείριση βάρους, επιλέξτε ένα τρόφιμο που έχει μέτρια περιεκτικότητα σε θερμίδες. Έλεγχος μερίδας: Ακολουθήστε με συνέπεια τις ποσότητες τροφοδοσίας που προτείνονται στην ετικέτα των τροφίμων. Ακόμα κι αν το Frenchie σας φαίνεται να έχει ατελείωτη πείνα, προσπαθήστε να μην το ταΐσετε υπερβολικά. 

Η καλύτερη επιλογή φαγητού γαλλικού μπουλντόγκ στην Ελλάδα 2024

Dry Kibble: 

Αυτή η ευρέως προσβάσιμη λύση έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι βολική. Οι κορυφαίες επιλογές της Ελλάδας για γαλλικά μπουλντόγκ είναι οι εξής: 

Ενήλικο Royal Canin French Bulldog: Σχεδιασμένο ειδικά για τη φυλή, αυτή η κροκέτα έχει μικρότερα κομμάτια και περιέχει θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην πέψη και την υγεία του δέρματος. 

Πρεβιοτικά και ένα μικρό μείγμα συστατικών, το Purina Pro Plan FOCUS Small Breed Sensitive Skin and Stomach, καταπραΰνει το ευαίσθητο στομάχι. 

Γαλλικό μπουλντόγκ ενηλίκων για τη φυλή Eukanuba: Τονίζει την υγεία των αρθρώσεων και τον έλεγχο του βάρους, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τα γαλλικά μπουλντόγκ. 

Υγρή τροφή:

Για μερικά γαλλικά μπουλντόγκ, η υψηλότερη περιεκτικότητα σε υγρασία των υγρών τροφίμων μπορεί να είναι επωφελής. Ακολουθούν ορισμένες εναλλακτικές λύσεις για να σκεφτείτε: 

Για γαλλικά μπουλντόγκ με προβλήματα ευαισθησίας, η συνταγή Hill’s Science Diet Adult Sensitive Stomach & Skin Chicken Recipe είναι μια απλή στην πέψη συνταγή. 

Το πατέ κοτόπουλου & πάπιας χωρίς δημητριακά Applaws είναι ένα υγρό γεύμα που παρασκευάζεται με λίγα μόνο συστατικά και κορυφαίες πηγές πρωτεΐνης. 

Bozita Sensitive αρνί με ρύζι: Μια επιλογή με χαμηλή περιεκτικότητα σε κόκκους, υψηλή σε πρωτεΐνες που είναι ιδανική για όσους έχουν ευαίσθητο στομάχι. 

Φρέσκο ​​φαγητό:

Για τα γαλλικά μπουλντόγκ με αλλεργίες ή ιδιαίτερες ιατρικές απαιτήσεις, οι επιλογές φρέσκων τροφίμων μπορεί να είναι μια καταπληκτική εναλλακτική λύση, παρόλο που δεν είναι τόσο ευρέως διαθέσιμες όσο η κροκέτα ή η υγρή τροφή. Πριν από την εισαγωγή φρέσκων τροφίμων, συμβουλευτείτε πάντα τον κτηνίατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι προσφέρει μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ελληνικά στοιχεία όπως: 

Πρωτεΐνη: Ψάρι, αρνί ή άπαχο κοτόπουλο. Υδατάνθρακες: Κινόα ή βραστές γλυκοπατάτες (αν δεν είναι αλλεργικές). 

Λίπη: Αλεσμένος λιναρόσπορος ή ελαιόλαδο, εάν χρησιμοποιείται με φειδώ. 

Θυμηθείτε: Ανάλογα με την ηλικία, την υγεία και το επίπεδο δραστηριότητας του γαλλικού μπουλντόγκ σας, ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει για την κατάλληλη επιλογή διατροφής.

Factors When Selecting Dog Food in Greece 

Διαθεσιμότητα: Δεν μπορεί να βρεθεί εύκολα κάθε μάρκα σε αυτήν τη λίστα στην Ελλάδα. Δείτε τις δυνατότητες από καταστήματα με είδη κατοικίδιων ζώων ή ελληνικούς ιστότοπους αποστολής. 

Κόστος: Το κόστος της τροφής για σκύλους ποικίλλει. Όταν επιλέγετε μια κουζίνα υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας, λάβετε υπόψη τον προϋπολογισμό σας. 

Στο τέλος, είναι πιθανό το Frenchie σας να έχει προτιμήσεις όσον αφορά τη γεύση και την υφή. Παρουσιάστε μικρά δείγματα πολλών δυνατοτήτων, ώστε να αποφασίσουν ποια τους αρέσει περισσότερο. 

Μπορείτε να επιλέξετε την ιδανική τροφή για να διατηρήσετε την αγαπημένη σας Γαλλίδα χαρούμενη, υγιή και γεμάτη ενέργεια μαθαίνοντας για τις συγκεκριμένες απαιτήσεις του σκύλου σας και διερευνώντας τις δυνατότητες στην Ελλάδα!

FAQS

Για ποιον λόγο τα γαλλικά μπουλντόγκ απαιτούν διαφορετική διατροφή από άλλες ράτσες;

Λόγω της βραχυκεφαλικής μορφολογίας τους, τα γαλλικά μπουλντόγκ έχουν πιο κοντό ρύγχος. Το φαγητό και η αναπνοή μπορεί να δυσκολέψουν ως αποτέλεσμα. Χρειάζονται επίσης ιδιαίτερες διατροφικές εκτιμήσεις επειδή είναι επιρρεπείς σε αλλεργίες και αύξηση βάρους. 

Είμαι Έλληνας κάτοικος. Χρειάζεται να λάβω κάτι επιπλέον υπόψη όταν επιλέγω φαγητό για το Frenchie μου;

Η διαθεσιμότητα μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο. Δείτε εταιρείες και καταστήματα που προσφέρουν αποστολή στην Ελλάδα. Ενώ μπορεί να υπάρχουν διαθέσιμες κάποιες ξένες μάρκες, αναζητήστε ελληνικές μάρκες που είναι κατάλληλες για γαλλικά μπουλντόγκ.

Το Frenchie μου έχει μια περίεργη κοιλιά και λεπτό δέρμα. Τι είδους φαγητό να επιλέξω;

Αναζητήστε σχέδια διατροφής με λιγότερα συστατικά ή συνταγές για άτομα με ευαίσθητο στομάχι. Στην Ελλάδα, προϊόντα όπως το Purina Pro Plan FOCUS είναι διαθέσιμα για να καλύψουν αυτές τις απαιτήσεις. 

Θέλω να δώσω στο Frenchie μου λίγο φρέσκο φαγητό για γεύση. Ποια ελληνικά εξαρτήματα είναι αρκετά υγιεινά για να χρησιμοποιήσω;

Τα μαγειρεμένα ψάρια, τα πουλερικά ή το αρνί είναι εξαιρετικές πηγές άπαχης πρωτεΐνης. Μια καλή πηγή υδατανθράκων είναι η κινόα ή οι βραστές γλυκοπατάτες (υποθέτοντας ότι δεν υπάρχουν αλλεργίες). Για τα απαραίτητα λίπη, χρησιμοποιήστε αλεσμένο λιναρόσπορο ή ελαιόλαδο με φειδώ. Για να εγγυηθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, μιλήστε πάντα με τον κτηνίατρό σας πριν εισάγετε φρέσκα τρόφιμα. 

Τι είναι καλύτερο για το Frenchie μου – κροκέτα, βρεγμένο φαγητό ή φρέσκο φαγητό;

Δεν υπάρχει μόνο μία «καλύτερη» επιλογή. Εξαρτάται από τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και τα γούστα του Frenchie σας. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας σχετικά με τις δυνατότητές σας, ενώ έχετε κατά νου πράγματα όπως οι διατροφικές προτιμήσεις του Frenchie, οι αλλεργίες και η διαχείριση του βάρους σας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top